Desinfektion og sterilisering af renrum

1. Definition afdesinfektion og sterilisering
Desinfektion: Det er eliminering af mikroorganismer, bakterier og vira, der er skadelige for den menneskelige krop.
Sterilisering: Dræb alle mikroorganismer.Uanset om mikroorganismerne er skadelige eller gavnlige for den menneskelige krop.
2. Metoder til desinfektion og sterilisering
(1) Lægemiddelmetode: desinfektion og sterilisering udføres ved at tørre, sprøjte og desinficere med sterile lægemidler.Disse lægemidler er til en vis grad ætsende, så overfladen, der skal steriliseres, skal have god korrosionsbestandighed.
sterile lægemidler:

en.Desinfektion med ethylenoxidgas.25°C, 30% relativ luftfugtighed, 8~16 timer.Der er en vis grad af toksicitet.
b.Peroxyeddikesyre.Koncentration 2% spray.25°C, 20 minutter.Det er ætsende.
c.Akrylsyregasgasning.25°C, relativ luftfugtighed 80%.Doseringen er 7g/m3.Der er en vis grad af toksicitet.
d.Formaldehydgasgasning.25°C, relativ luftfugtighed 80%.Doseringen er 35 ml/m3.Der er en vis grad af toksicitet.
e.Røgning af formalingas.25°C, relativ luftfugtighed 10%.10 minutter.Det er irriterende.

QQ截图20210916111136

(2) Ultraviolet bestråling: Ultraviolet har generelt en bølgelængde på 1360 ~ 3900, og ultraviolet med en bølgelængde på 2537 har den stærkeste steriliseringsevne.UV-lampens steriliseringsevne vil falde med tiden.Generelt er udgangseffekten på 100 timers tænding den nominelle udgangseffekt, og tændingstiden, når UV-lampen tændes til 70 % af den nominelle effekt, er defineret som UV-lampens gennemsnitlige levetid.Hvis UV-lampen overskrider den gennemsnitlige levetid, men den forventede steriliseringseffekt ikke kan opnås, bør UV-lampen udskiftes.
Steriliseringseffekten afUV lampeer også forskellig med forskellige stammer, og bestrålingsdosis til at dræbe skimmelsvampe svarer til 40-50 gange bestrålingsdosis til at dræbe baciller.UV-lampens steriliseringseffekt er også relateret til luftens relative fugtighed.Den relative luftfugtighed på 60 % er designværdien.Når den relative luftfugtighed overstiger 60 %, skal eksponeringen øges.
Ultraviolet lampebestråling bør udføres i ubemandet tilstand, fordi der er visse skader på menneskekroppen.Den ultraviolette lampe har en bedre effekt af sterilisering og bestråling på overfladen, men den har ringe effekt på den strømmende luft.
(3) Højtemperatur- og højtryksdampsterilisering: Højtemperatur-tørvarmesteriliseringstemperaturen er generelt 160 ~ 200 ℃.Det tager 2 timer at opnå formålet med sterilisering;når temperaturen er 121 ℃, er steriliseringstiden kun 15-20 minutter.
(4) Der er andre steriliseringsmetoder såsom lysozym, nanometer og stråling.Men den mest almindeligt anvendte metode er filterfiltreringsmetoden til sterilisering.Detfilterfiltrerer de bakterier og mikroorganismer, der er knyttet til støvet, fra, mens støvpartiklerne filtreres.


Indlægstid: 16. september 2021